ordern av esseerna - andligt/gudomligt förverkligande/finaliserande och ureliska rörelsen - materiellt och livet.

#¤# Mer än väldigt mycket säkert sannolikt sannt är denna Bifogade sekundära blogg introduktion:
 
--- Alla gåtor/frågor har ett svar och alla problem eller dåligheter har en lösning. Medans vi alla har valfriheten att vara goda, så är det också olika grader storlek och kvalitée, samt den tredje sidan av perfektion för det allra bästa och godaste (den sistnämnda kommer vi fram till i Andligt Förverkligande).
-- Det finns mycket vardags praktiskt som underlättas i att gå den andliga vägen, som vi ska med förståndet förstå, men den kräver ingen mer tid än den vi kan undvara, det är tillräckligt om vi använder den tid vi har på ett effektivt sätt. Inte kommer det krävas att man ändrar något ytligt, det ytliga får bara ett annat sätt i förhållande till den inre förankringen i livet.
 
---  Bloggen är Dedikerad till Rabbi Désirée R. Ntolo, författaren av
The Sacred and the Profane. Som tar upp en överblick på vad Andligt Förverkligande (Divine Realization) är för något. Läs boken och sedan är det valfritt att för ytterligare lärande och delaktighet, så är ni välkomna att kontakta författaren och dennes professionella medhjälpare. Att få vägledning av kunniga personer är den oftast minst krångliga alternativet. Om en människa inte bemödar sig genom regelbunden meditation, genom upprepade studier av jaget eller genom uppriktig bön, är det osannolikt att hon kommer att upptäcka det gudomliga medvetande som är direkt av vår själ/högresjälv.
 
--- (Bloggen är Dedikerad till Rabbi Désirée R. Ntolo, författaren av The Sacred and the Profane.) Boken vilken förbereder till senare undervisning som har passande metoder för dagens intellektuellt lagda människor, de mer rastlös sinnena, och de mer skeptiskt lagda (som vill lyssna). Samt även sånt för de som kan börja med följande: har att göra med regelbunden meditation, genom upprepade studier av jaget eller genom uppriktig bön. Vissa variationer i undervisningen "behövs". SÅ FÅR MAN SVAR PÅ LIVETS SKATTER OCH FINNER DEM, DÄRMED ATT GÖRA DEM; :-) Så bloggen är till en viss grad som en introduktion och påminnelse om detta.
 
Nyckelord: skatter, kärlek, frid, glädje, lycka, frihet, godhet, andligaskatter.
 
--- Det råd jag åtminstone mycket sannolik tror på är:
 
Som Min Lärare, Rabbi (Rabbi Désirée R. Ntolo) sa: "Noboy is topping you from searching by yourself! Teachers are for those who are willing to learn from a teacher, that's all!"

Det bästa tycker jag, för att saker inte ska krångla är att ha en utomstående vägledare, lärare, det är vad som gäller normalt sätt. Tex: Detta motsäger inte att du är den som gör arbetet för ditt liv. Utan är ett verktyg för en andliga väg, det kan liknas vid att människan behöver vatten för att leva, men får dricka tjock yoghurt istället (den livsviktiga vätskan blir utspridd på större volym), vilket är inte lika effektivt som vatten, men inte heller fel i sig, utan bara krångligare. Vissa saker är kanske bäst att ha lätt, speciellt då man sett hur de ska göras lätt. På så sätt att om vi kan göra något gott på ett mer perfekt sätt, så väljer vi det. Vi får andra utmaningare då vi transformerar eller ändrar oss först och därmed bidrar med mer ljus till världen. Medans det som kanske är annat, och skiljer sig från det närmaste föregående är frågan, får vara lätt eller svårt mer utifrån vår unikhet eller då vi är på väg mot denna, eftersom det senare är mer utifrån att verkligheten har flera nyanser och går mer mot en mångfald. (se kompletteringen i det som finns i inlägget: http://ondskaelyoninochandligtfrverkligande.blogg.se/2014/february/frid-vare-med-er-andlig-traning-och-andligt-utovande-en-saker-och-acceptabel-vag-av-flera-vagar.html)

//--- Var går gränsen?:

En innebörd kanske får läggas i ordet måttlighet och behärskning (förutom den som går ihop med den direkta friheten) är följande:
Vissa mer omfattande säkerhetsmarginaler och instängdhet har sin tid då osäkerhet råder. Den fulla rörligheten i dansen i livet kommer då tiden för sanningens avslöjande har gått med vinst, sanningen om det goda. Vi ska inte göra mer än vi klarar av, går det inte till det goda, så förlorar vi på det. Nykterhet för det goda gäller att alltid hålla sig till. Sedan härmed tillägger jag: Den som går mjukt går säkert.

 
[Den Esséeiska Ordern och Ureliska rörelsen ska erbjuda en praktisk väg till Andligt Förverkligande (som Buddha och den historiska Jesus/Yeshua mfl har gått på) och bättringar av livet och det materiella för det goda. Etablering av dessa har gjorts i vissa länder, men de har potential att bli helt världs omspännande.
--- Om frid- och Kärleksbudskapet som den historiska Jesus (Yeshua) förmedlade, är något som Buddha skulle hålla med om, det sägs bara på olika sätt, en del saker blir underförstådda, för hur allt hängerihop så kan man hitta alla sanningar. men sagd på olika sätt av uttryck. Det hänger inte på vilka variationer av kläder man har på sig, utan om de kläderna går att ha på sig, likt detta är det med sanningen (innebörden) och orden som trycks (uttrycks).
Med inställningen som förenats med de maximalt bästa skatterna (andliga) är det som ger allt yttre i materia och liv sin främsta mening då dessa följer det vi är med dessa skatter. Andligheten inrymmer den absoluta nödvändiga utgångspunkten för allting vi människor har att orientera oss till och vad nästan allt denna suveräna utgångspunkt har är det som inryms direkt i vårt egna handlande, då vi har Förverkligat oss Andligen/Gudomligen så har vi nått den fullaste samstämmigheten med detta. Om vi inte har Andligt Förverkligat oss så har denna orientering och påverkan sin verksamma kraft från Gud till vår/vårt själ/högresjälv, men då bara på ett dolt sätt. Jaget i vår själ övervinner materien (´mind over matter´), så för vi är en avbild av Gud. Skapelsen är underställd Gud/YaHWeH. åtminstone indirekt utifrån eller överenstämmande till källor av tex Rudolf Steiner, Paul Brunton osv]
 
 
#OBS# Jag som skriver är inte expert, åtminstone eller mer lekmanamässigt skick har jag på att undervisa om dessa saker. Så jag återger ungefär en kopia på en del, men med samma innehåll, samt kopierar citat från böcker, främst The Sacred and the Profane. 
 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
 
 
 

OM ANDLIGT FÖRVERKLIGANDE och

Om Désirée Ntolo:

Your Grandfather was among the few enlightened "Masters" of this century to have existed in Africa. I (Uriel) had the joy of meeting him several times, just like we met you today. And we also helped him to understand many things that he would never otherwise have understood by himself.

Because he had first learned the Traditions only as the ancient Hebrews had them. But our teachings helped him to understand the Essene teachings better. For the Essenes, unlike their Pharisee counterparts were very much ahead of their time. They knew about us (Elyonin), and some of their Leaders met us throughout the ages, including the late Rabbi Yeshua of Nazareth.

-THE SACRED AND THE PROFANE, Desiree R. Ntolo

Picture/Bild:

https://www.facebook.com/644462968985065/photos/a.644502685647760.1073741828.644462968985065/647243208707041/?type=1

 

Hon står för: Det vore ett misstag att låta dig själv att förbli disillusionerad förevigt. Skriv till mig, min vän hjälp är tillgänglig. Jag är en som är förbered att ge tillbaka, istället för att bara ta från dig. Jag väntar på att få höra ifrån dig.

Om vad religon kunde vara: Låt dem (tjänare av Gud) undervisa den enda lagen som Herren gav till Moses. Låt dem baptismera folk i floderna, och viga dem till baptismera andra.
Jag är del av de religiösa ´neutrala människorna´ som avvisar Satan och som bara vill ha sanningen.
Vi vill inte att våra sinnen ska bli förgiftade av själviska och hatfulla och ömsesidigt baktalande religioner.
Vi vill inte bli hjärntvättade, eller besatta, av någon sekt eller falsk profet eller några individer.
Vi vill inte bli enkelt kända och klassifierade som Katoliker, Protestanter, Mormoner, Hari Krishnas etc.
Vi vill endast ha sanningen, fritt! VI vill lära, vi vill framskrida och vi vill lära känna vår Skapare! Vi vill helt enkelt vara folket av Gud.

Kristna, Judar, Muslimer och alla Människor som tror på Gud på ert egna sätt, enas!

Om du känner att du har gjort alliting och är villig att göra någonting nyttigt som må berika dina medmänniskor, snälla kontakta mig.

 
 
 
Om De ANDLIGA MYSTERIERNA:

"´För att färdiggöra att förverkliga din Andlighet, ska du göra allt du kan, offra allt du har om det behövs, för att färdiggöra ett lyckandes. För det är den enda anledningen för din nuvarande transmigration till Jorden.´ ´För det måste du efterforska, undersöka och testa alla Härstamningar av Mysterier och vishet, tills du finner den vilken du ordentligt tillhör för att färdiggöra att tillträda den Andligheten.´
´Lita på Gud som är inom dig, och när det är tid, kommer du säkert finna den Mästare som kommer att komma och instruera dig och tusentals som du, för det är hur transmigration är organiserad.´ ´Och när du har funnit din Mästare, är det till honom som du ska ge all den tid, uppmärksamhet och andakt som är programerad i dig. Och det , under ditt Andliga förverkligande".

 
 

Rörelsen är:

-En överseende och generös organisation som kommer att innesluta en kedja av välkoms center för att lämna Raeliska Rörelsen, eller att undfly varierande sekter och organisationer av olika denominationer, och andra sådana grupper.
-Det kommer att vara för folk som har läst denna bok och som tror på den och som är villiga att lära igen för att lära känna och älska Gud, utan de inskränkning av de religioner i vilka de var uppfostrade som barn. Med det menar jag de kommer att bli berättade för om sanningen angående några av de hot de mottog om och om igen för färdiggörandet att förbli fästa vid deras religioner, hot som inte borde ha blivit gjorda i första taget.
-Den kommer att vara för dem som helt enkelt önskar att bli Esséer, och som har alltid velat veta mer om Esséerna. Och i generelt kommer det att vara för dem som behöver ett andnings utrymme, och söka att få deras idéer och sinne att färdiggjöras med lika-sinnade personer.
- Den kommer även vara en plats för dem som har förlorat hoppet pga. deras omoraliska, ohederliga och kriminella förflutna; men som är uppriktigt villiga till förändring, kommer att vara kapabla att komma för hjälp. Det kommer vara en plats där folk som har blivit avvisade, utvisade, eller bannlysta av hycklande Religioner, vilka har mentalt terroriserat dem, berättat för dem att deras många synder kan inte bli förlåtna av Gud, kan komma och få den relevanta sanningen och ordentlig guidning.
-Den kommer att vara en plats där dem som är villiga att tjäna Gud som Esséeiska munkar och nunor, och dem som är villiga att förverkliga deras Andlighet, ska bli givna den Esséeiska Andliga lagen av ordentliga forskare/scholars, före vi bli svurna i och tar de lämpliga edarna som är behövda att bli tagna före introduceringen i Mysterierna och den Andliga realisations processen, om de visar dem själva att vara hederliga, villiga, fast beslutna och värdiga.
Yeshua, vår Rabbi och Mästare rekommenderade dem som kom före oss att inte sätt juveler framför svin, och att ge guld bara till dem som vet värdet av guld och uppskattar det.
-Rörelsen ska ha grenar över hela världen och framför allt, varhellst det är redan en gren av den Raeliska Rörelsen och (eller) ett stort Satanisk församling. Tillträde till alla våra lägger, och residens vid alla försammlingar och tillflykt anstalter, kommer att vara tillgängliga för alla fullt signerade och regelbundna medlemar.
- Det ska vara ett i kvartalet, prenumeration-endast magasin vilket ska hjälpa alla medlemmar att förbli i kontakt. Misslyckandes av det, kommer vi att ha en webbsida tillgänglig för endast medlemmar. Vi har redan en Meet-up grupp och en Face-book grupp sida kallad “The Order Of The Essenes”
-Aktiviterna vid de Esséeiska lägrena ska inkludera skriftliga studier, stark spirituel utveckling och förbättring på sättet av Esséernas och av Apostlarna och Nazarener vilka var de första anhängarna av Yeshua, vår mest senaste Spirituell Ledare till dessa dagar; faktiskt, ska vi bemöda oss att leva som dem, som var bevittnat av min förfader Leviten Yehuda Halevy.
Vi följer en väg av Yehuda-Ben-Pinchas Halevi framför allt, också vill vi ge en röst till hans Visdom som han mottog den rakt från den främste ledandes mun; Rabbi Yeshua of Nazareth och de extraordinära Esséeiska Mästarna och Åldringarna som levde under hans tid på Jorden.
-Men även ska vi hänge oss, och uppmuntra musik, literatur, konst av alla stilar (pensel målande, photografi, drama, filmer, mode, skönhet) och uppträddande för damer och gentlemän, etikett och goda mannéer, kampsport och själv-försvar; utan att glöma intensiv meditation, böner, dyrkan och varierande undervisningar på hur man kan få det mesta ut av livet.
Faktiskt kommer det att vara en stor betoning på att njuta av livet med ens hela varelse på det rätta sättet, (det är: uppskattning av god mat, vin, ren kärlek, dansande och underhållning i generellt).
Snälla, förstå det att joina oss, kommer ingen att efterfrågas att lämna den religion de var uppfostrade i, eftersom vemsomhellst av vilken religiös denomination som hellst, förutsett de tror på Gud, kan anlända till deras Andliga Förverkligande genom Mysterierna som lärs ut av den Esséeiska Lagen.

 

Aktiviteter kommer vara mångtalig vid lägrena och centrerna. Det kommer vara konserter och underhållning av medlemmar, föreläsningar och undervisningar i alla ämnen listade här. Träning kommer även bli givet till utvalda medlemmar, så de kan undervisa andra.
Alla medlemmar som är artister, skrivare eller sångare (etc) kommer att bli hjälpta och uppmuntrade i deras discipliner med uppvisningar, med vårt edition hus, med konserter, och intensiv publicering när nödvändigt. När du blivit en medlem, blir du en värdesatt medlem av en världsbred familj.
För världen av Gud vår Herrre, världen av Elyonin, är en värld av genier, av hjärniga och intelligenta personer. Så medlemmar kommer att bli uppmuntrade att vara det bästa, att föra det bästa ut av dem själva, medans de förblir fri och respekterar Guds Lag.

Snälla notera, båda medlemskapen är något kopplade till varandra. Men medlemskap i den Esséeiska ordern är strickt för dem som vill bli Esséer, dem som önskar att vara Munkar och Nunor och som vill bli tränade i Mysterierna; och för generellt dyrka som medlemmar av det Esséeiska Brödraskapet. Delen som behandlar livet och allt materiella aktiviter kommer att vara vanligtvis känt som den Ureliska Rörelsen. Den Ureliska Rörelsem är Motståndsrörelsen. En världsvid Esséeiskt social och gästfrihet klubb, de kommer inte att vara tillåtna till att vara involverade i Mysterierna.
Dem som är medlemmar av den Ureliska Rörelsen bara, kan förstås bli Esséer senare, om de så önskar. För nu, väljer de att fortsätta att dyrka i deras egna Kyrka eller Religiösa Denomination, och söka upplysning där.
Men de kommer mottaga inbjudningar till social funktioner bara, och kommer vara välkomna att deltaga aktivt i dessa.

Jag vädjar också till dem som har arbetetat som pastorer/präster av Kristna, Judar, Hinduer, Muslimer, Buddhister religioner och andra sammanslutningar; som för någon anledning, inte längre utövar deras plikter i dessa Denominationer, och som önskar att fortsätta tjäna Gud att kontakta mig, så att vi må enas och tjäna Gud i en kraftful enad kropp.
Vadhellst de har gjort för att ha upphört från tjäna, förutsatt de har inte avvisat Gud, kommer jag välkomna dem till att tjäna ibland Esséerna. Det är en hel del arbete att bli gjort och de ska alla vara behövda och välkomnade.
Alla hjälpande händer kommer att vara mycket välkomna och mycket uppskattade.
Du må kanske finna dig själv i en mer lyckligt lottad och nyttig situation än de flesta, görande någonting väldigt nyttigt och givande.
Jag kan bara göra så lite, men jag vet att det är några personer där ute, som bryr sig om vad som händer dem, till Mänskligheten och till vår Planet.

Och till all Kristna, Judar, Hinduer, Buddhister, och alla de som tror på Gud, vadän er form av dyrkan må vara, vilka som hoppas på de eviga löftena gjorda av vår eviga Gud, tror ni i meddelandet förmedlats i denna bok, men önskar förbli på neutral mark? Då va inte skygga och skriv till mig, om ni tror ni kan hjälpa. Eller om ni tror ni har någonting att bidra med i någon av aktiviteterna som har blivit framlagda här?


Slutligen:

Man kan ändå tro på utomjordingar även om man inte

köper detta budskap, eftersom tro är en väldigt

personlig sak liksom baptism, det är något som bara

är mellan Gud och dig själv.


Att inte tro att det finns liv på andra planeter är nog

som att vara en groda i en vattenpöl som undrar om

det finns grodor i andra vattenpölar.


Man kan även vara kvar i sin tidigare Gudstroende-

religiösa denomination om man vill, ni kan ändå ta

kontakt och vara oss Esséer till stöd, ni skulle kunna

därmed vara medlemmar i den Ureliska rörelsen,

istället för att vara medlem i den Esseiska ordern.


Att dela tro sker ju ändå då på ett icke kättiskt vis då,

alltså enligt definition: att Gud är (EN) och för det

andra Gud är orsakaren till allt som är varande. Att

tjäna Gud i en Enad Ande och Sanning är En Enkel

Riktighet.


Och om du kommer att tro på Gud och lyda Hans

väldigt rättfärdiga och väldigt lätta lagar och följer

Honom, kan många saker vara möjliga under din

livstid.


Frid vare med dig/er!!!!!

Källa: ´´The Sacred and the Profane´´, by  Rabbi Désirée Ntolo

For the source of understand it better than this search:


{#} Read what are more of specific things that could get better by Divine Training (scroll down the blue thick text until you come to its end, and read what you find):  
 http://www.theessenes.co.uk/

{#} Find the book that do also tell you more about this:
 http://www.amazon.co.uk/Sacred-Profane-Message-Planet-Created/dp/1907540652/ref=sr_1_2?s=books&ie=UTF8&qid=1377286708&sr=1-2&keywords=Desiree+Ntolo
 
 
ebook:

{#} Find more about that which are relevant to the author of this book:
 https://www.facebook.com/groups/theesseneorder/
 
 
{#}  To be a follower. (or see the above the english pages.)
 
Or/Eller:
 
{#} Läs vad mer specifikt som kan förbättras och göras av Andlig Träning (du kan bläddra ner en längre bit på sidan som kommer upp så hittar du det, gå förbi den tjocka blå texten): 
 http://www.theessenes.co.uk/

{#} Hitta boken som bla berättar mer om detta:
 http://www.amazon.co.uk/Sacred-Profane-Message-Planet-Created/dp/1907540652/ref=sr_1_2?s=books&ie=UTF8&qid=1377286708&sr=1-2&keywords=Desiree+Ntolo
 
 
Ebok:

{#} Hitta mer om det som är relevant till författaren till den boken:
 https://www.facebook.com/groups/theesseneorder/
 
 
{#}  To be a follower. (på Svenska.)
 
 
 
 
 
 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0