Intelligent design, ELYONIN OCH i förbigående om andligt förverkligande, upplysning, meningen med livet.

#¤# Mer än väldigt mycket säkert sannolikt sannt är denna Bifogade sekundära blogg introduktion:
 
--- Alla gåtor/frågor har ett svar och alla problem eller dåligheter har en lösning. Medans vi alla har valfriheten att vara goda, så är det också olika grader storlek och kvalitée, samt den tredje sidan av perfektion för det allra bästa och godaste (den sistnämnda kommer vi fram till i Andligt Förverkligande).
-- Det finns mycket vardags praktiskt som underlättas i att gå den andliga vägen, som vi ska med förståndet förstå, men den kräver ingen mer tid än den vi kan undvara, det är tillräckligt om vi använder den tid vi har på ett effektivt sätt. Inte kommer det krävas att man ändrar något ytligt, det ytliga får bara ett annat sätt i förhållande till den inre förankringen i livet.
 
---  Bloggen är Dedikerad till Rabbi Désirée R. Ntolo, författaren av
The Sacred and the Profane. Som tar upp en överblick på vad Andligt Förverkligande (Divine Realization) är för något. Läs boken och sedan är det valfritt att för ytterligare lärande och delaktighet, så är ni välkomna att kontakta författaren och dennes professionella medhjälpare. Att få vägledning av kunniga personer är den oftast minst krångliga alternativet. Om en människa inte bemödar sig genom regelbunden meditation, genom upprepade studier av jaget eller genom uppriktig bön, är det osannolikt att hon kommer att upptäcka det gudomliga medvetande som är direkt av vår själ/högresjälv.
 
--- (Bloggen är Dedikerad till Rabbi Désirée R. Ntolo, författaren av The Sacred and the Profane.) Boken vilken förbereder till senare undervisning som har passande metoder för dagens intellektuellt lagda människor, de mer rastlös sinnena, och de mer skeptiskt lagda (som vill lyssna). Samt även sånt för de som kan börja med följande: har att göra med regelbunden meditation, genom upprepade studier av jaget eller genom uppriktig bön. Vissa variationer i undervisningen "behövs". SÅ FÅR MAN SVAR PÅ LIVETS SKATTER OCH FINNER DEM, DÄRMED ATT GÖRA DEM; :-) Så bloggen är till en viss grad som en introduktion och påminnelse om detta.
 
Nyckelord: skatter, kärlek, frid, glädje, lycka, frihet, godhet, andligaskatter.
 
--- Det råd jag åtminstone mycket sannolik tror på är:
 
Som Min Lärare, Rabbi (Rabbi Désirée R. Ntolo) sa: "Noboy is topping you from searching by yourself! Teachers are for those who are willing to learn from a teacher, that's all!"

Det bästa tycker jag, för att saker inte ska krångla är att ha en utomstående vägledare, lärare, det är vad som gäller normalt sätt. Tex: Detta motsäger inte att du är den som gör arbetet för ditt liv. Utan är ett verktyg för en andliga väg, det kan liknas vid att människan behöver vatten för att leva, men får dricka tjock yoghurt istället (den livsviktiga vätskan blir utspridd på större volym), vilket är inte lika effektivt som vatten, men inte heller fel i sig, utan bara krångligare. Vissa saker är kanske bäst att ha lätt, speciellt då man sett hur de ska göras lätt. På så sätt att om vi kan göra något gott på ett mer perfekt sätt, så väljer vi det. Vi får andra utmaningare då vi transformerar eller ändrar oss först och därmed bidrar med mer ljus till världen. Medans det som kanske är annat, och skiljer sig från det närmaste föregående är frågan, får vara lätt eller svårt mer utifrån vår unikhet eller då vi är på väg mot denna, eftersom det senare är mer utifrån att verkligheten har flera nyanser och går mer mot en mångfald. (se kompletteringen i det som finns i inlägget: http://ondskaelyoninochandligtfrverkligande.blogg.se/2014/february/frid-vare-med-er-andlig-traning-och-andligt-utovande-en-saker-och-acceptabel-vag-av-flera-vagar.html)

//--- Var går gränsen?:

En innebörd kanske får läggas i ordet måttlighet och behärskning (förutom den som går ihop med den direkta friheten) är följande:
Vissa mer omfattande säkerhetsmarginaler och instängdhet har sin tid då osäkerhet råder. Den fulla rörligheten i dansen i livet kommer då tiden för sanningens avslöjande har gått med vinst, sanningen om det goda. Vi ska inte göra mer än vi klarar av, går det inte till det goda, så förlorar vi på det. Nykterhet för det goda gäller att alltid hålla sig till. Sedan härmed tillägger jag: Den som går mjukt går säkert.

 
[Den Esséeiska Ordern och Ureliska rörelsen ska erbjuda en praktisk väg till Andligt Förverkligande (som Buddha och den historiska Jesus/Yeshua mfl har gått på) och bättringar av livet och det materiella för det goda. Etablering av dessa har gjorts i vissa länder, men de har potential att bli helt världs omspännande.
--- Om frid- och Kärleksbudskapet som den historiska Jesus (Yeshua) förmedlade, är något som Buddha skulle hålla med om, det sägs bara på olika sätt, en del saker blir underförstådda, för hur allt hängerihop så kan man hitta alla sanningar. men sagd på olika sätt av uttryck. Det hänger inte på vilka variationer av kläder man har på sig, utan om de kläderna går att ha på sig, likt detta är det med sanningen (innebörden) och orden som trycks (uttrycks).
Med inställningen som förenats med de maximalt bästa skatterna (andliga) är det som ger allt yttre i materia och liv sin främsta mening då dessa följer det vi är med dessa skatter. Andligheten inrymmer den absoluta nödvändiga utgångspunkten för allting vi människor har att orientera oss till och vad nästan allt denna suveräna utgångspunkt har är det som inryms direkt i vårt egna handlande, då vi har Förverkligat oss Andligen/Gudomligen så har vi nått den fullaste samstämmigheten med detta. Om vi inte har Andligt Förverkligat oss så har denna orientering och påverkan sin verksamma kraft från Gud till vår/vårt själ/högresjälv, men då bara på ett dolt sätt. Jaget i vår själ övervinner materien (´mind over matter´), så för vi är en avbild av Gud. Skapelsen är underställd Gud/YaHWeH. åtminstone indirekt utifrån eller överenstämmande till källor av tex Rudolf Steiner, Paul Brunton osv]
 
 
#OBS# Jag som skriver är inte expert, åtminstone eller mer lekmanamässigt skick har jag på att undervisa om dessa saker. Så jag återger ungefär en kopia på en del, men med samma innehåll, samt kopierar citat från böcker, främst The Sacred and the Profane. 
 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
 
 
 

DE SAKRALA OCH DE PROFANA ( - en varning för Jorden):

Snälla alla som tror på det högre mänskliga (Humanister) och som älskar Gud skänk detta meddelande er odelade uppmärksamhet, så vore det mycket prisvärt! Uppmärksamma detta ni som är Materialister och ni som är Satanister!
Datumet, December den 13. År 1973. Det var Vinter i Frankrike, och den Stora Torrperioden i Afrikas land Kamerun. På den dagen, dök två rymd farkoster upp på Jordens himmel. Passagerarna i den ena av rymd-farkosterna var goda, rättvisa, sanna och anständiga. De andra i den andra var skamlösa, bedrägliga, lögnare och vulgära.
På den dagen ägde två möten rum. Då en av de två grupperna av besökare möte en tonårig flicka från Kamerun, de andra möte en ung man från Frankrike. Båda hade fantastiska berättelser att delge... Två berättelser... Lika, men olika... Finn reda på vad dessa Sakrala och Profana besökare hade att säga ...

 

Elyonin och Elohim:

På en bebodd planet i en galax som mänskligheten ännu inte känner till, finns det en civilsation med humanoider, som vi kallar Elyonin, det vill säga en planet med människoliknande varelser. De har en teknisk och andlig standard som är mycket mer avancerad än vår nuvarande, alltså våra fordon och apparater och de mänskliga sociala förhållandena på Jorden har en lägre nivå. Deras moraliska/andliga traditions grundpelare är detsamma som judendomens tio budord och de är sakrala/heliga.
Elyonin hade ett möte med ett annat utomjordiskt folk som kom till deras planet och de skapade en allians och en handelsförbindelse med varandra. Men det kom sig som så att de utomjordingarna som hade kommit till deras planet, de kallas Elohim, tyckte sig inte bry sig om samma moraliska sanningar som Elyonins tiobudord, så de kom dåligt överens om vissa oerhört viktiga livs-värderingar. Det resulterade i att de tillslut hamnade i krig med varandra. Och de är fortfarande i dag i krig med varandra.
När det gjordes ny vetenskapliga framsteg och de lärde sig nytt i sina andliga mysterier, så kom de fram till avsikten att testa och göra ett experiment där de skulle skapa andra humanoider, alltså människor, och de skulle låta sina själar flytta in och transmigrera till att födas på en helt annan planet än sin egna. 
Eftersom de verkligen önskade få veta om människorna skulle välja det onda eller det goda när de levde sina liv på Jorden.
Detta test var speciellt beordrat, då många hade länge påståt att de trodde på och älskade Guds existens, som fortsatte vara bortvända från Honom när Avfällingarna, det vill säga Elohim, skadade dem. Testet var för att eliminera rebeler vilka som var fortfarande ibland dem, men som inte hade kommit fram. De skulle göra så att sina själar som föds på Jorden inte kommer ihåg något av sin kunskap eller har den makt som de hade på sina planeter, därav skulle det innebära för varje människo-själ och individ att bli ännu igen uppmärksam på och agera enligt det de måste lära sig och söka sig till och forska om, som de kunde andligen och teknologiskt sätt när de förut levde på sina planeter.
Förutom att noggrant presentera Elyonin och Elohim, så kritiserar och varnar författaren oss för en särskild politisk rörelse som finns här på Jorden, den kallas för Geniokrati och den förutses kunna orsaka förödande och katastrofala framtida händelser för oss människor. Geniokratin är en svår upptäckt politisk-rörelse eftersom den döljer sig oftast bakom andra namn, men den har stora likheter med att göra samma sak som Hitler en gång gjorde. Så som Hitler var sin tids Anti-messiah så är vår tids Anti-messiah Claud Vorilhon (även kallad Rael), en fransman som grundade geniokratin och den Raeliska rörelsen. Dessa två rörelser har profeterats om i vår bibels Uppenbarelsebok och dessa kallas för Odjurets två horn, om jag minns rätt. Det är sagt i Uppenbarelse boken att odjuret skulle få stöd av draken, alltså Satan, vilken är en av fyra topp ledare för Elohim. 
 
En annan sak i kriget som skede i Elyonins himmelska galax har inte ett direkt samband med att vara det som skede med Adam och Eva och paradiset, men samma Lucifer och Satan hade en central roll för de bägge situationerna.
 
Med referenser Torahn, till bla Genesis och Hesekiel, så visas det HISTORISKA BEVIS PÅ ATT UTOMJORDINGAR HAR MÖTT OSS . 


I boken (The Sacred and the Profane) skriven av Rabbi Désirée Ntolo, så har hon även många undervisningar, förutom den omfattande noggranna varningen.

DENNA BOK ÄR OCKSÅ MYCKET INTRESSANT FÖR DEM

SOM UNDRAR OM OCH BRYR SIG OM LIVETS MENING.

 

For the source of understand it better than this search:


{#} Read what are more of specific things that could get better by Divine Training (scroll down the blue thick text until you come to its end, and read what you find):  
{#} http://www.theessenes.co.uk/

{#} Find the book that do also tell you more about this:
{#} http://www.amazon.co.uk/Sacred-Profane-Message-Planet-Created/dp/1907540652/ref=sr_1_2?s=books&ie=UTF8&qid=1377286708&sr=1-2&keywords=Desiree+Ntolo
 
 
Ebook:

{#} Find more about that which are relevant to the author of this book:
{#} https://www.facebook.com/groups/theesseneorder/
 
 
{#} {#} To be a follower. (or see the above the english pages.)
 
Or/Eller:
 
{#} Läs vad mer specifikt som kan förbättras och göras av Andlig Träning (du kan bläddra ner en längre bit på sidan som kommer upp så hittar du det, gå förbi den tjocka blå texten): 
{#} http://www.theessenes.co.uk/

{#} Hitta boken som bla berättar mer om detta:
{#} http://www.amazon.co.uk/Sacred-Profane-Message-Planet-Created/dp/1907540652/ref=sr_1_2?s=books&ie=UTF8&qid=1377286708&sr=1-2&keywords=Desiree+Ntolo
 
http://www.bokus.com/bok/9781907540653/the-sacred-and-the-profane/
 
Ebok:
http://www.amazon.com/SACRED-PROFANE-Desiree-Ntolo-ebook/dp/B00PHZWWPO/ref=sr_1_1?s=digital-text&ie=UTF8&qid=1415765351&sr=1-1

{#} Hitta mer om det som är relevant till författaren till den boken:
{#} https://www.facebook.com/groups/theesseneorder/
 
 
{#} {#} To be a follower. (på Svenska.)
 
 
 

 

 
 

Slutligen:

Man kan ändå tro på utomjordingar även om man inte

köper detta budskap, eftersom tro är en väldigt

personlig sak liksom baptism, det är något som bara

är mellan Gud och dig själv.


Att inte tro att det finns liv på andra planeter är nog

som att vara en groda i en vattenpöl som undrar om

det finns grodor i andra vattenpölar.


Man kan även vara kvar i sin tidigare Gudstroende-

religiösa denomination om man vill, ni kan ändå ta

kontakt och vara oss Esséer till stöd, ni skulle kunna

därmed vara medlemmar i den Ureliska rörelsen,

istället för att vara medlem i den Esseiska ordern.


Att dela tro sker ju ändå då på ett icke kättiskt vis då,

alltså enligt definition: att Gud är (EN) och för det

andra Gud är orsakaren till allt som är varande. Att

tjäna Gud i en Enad Ande och Sanning är En Enkel

Riktighet.


Och om du kommer att tro på Gud och lyda Hans

väldigt rättfärdiga och väldigt lätta lagar och följer

Honom, kan många saker vara möjliga under din

livstid.


Frid vare med dig/er!!!!!

Källa: ´´The Sacred and the Profane´´, by  Rabbi Désirée Ntolo

{#}Hitta författaren:
https://www.facebook.com/groups/theesseneorder/
http://www.theessenes.co.uk/

{#}Hitta boken:
http://www.amazon.co.uk/Sacred-Profane-Message-Planet-Created/dp/1907540652/ref=sr_1_2?s=books&ie=UTF8&qid=1377286708&sr=1-2&keywords=Desiree+Ntolo
http://www.bokus.com/bok/9781907540653/the-sacred-and-the-profane/

 
 

"Your Perfect Prayer To god within":

#¤# Mer än väldigt mycket säkert sannolikt sannt är denna Bifogade sekundära blogg introduktion:
 
--- Alla gåtor/frågor har ett svar och alla problem eller dåligheter har en lösning. Medans vi alla har valfriheten att vara goda, så är det också olika grader storlek och kvalitée, samt den tredje sidan av perfektion för det allra bästa och godaste (den sistnämnda kommer vi fram till i Andligt Förverkligande).
-- Det finns mycket vardags praktiskt som underlättas i att gå den andliga vägen, som vi ska med förståndet förstå, men den kräver ingen mer tid än den vi kan undvara, det är tillräckligt om vi använder den tid vi har på ett effektivt sätt. Inte kommer det krävas att man ändrar något ytligt, det ytliga får bara ett annat sätt i förhållande till den inre förankringen i livet.
 
---  Bloggen är Dedikerad till Rabbi Désirée R. Ntolo, författaren av
The Sacred and the Profane. Som tar upp en överblick på vad Andligt Förverkligande (Divine Realization) är för något. Läs boken och sedan är det valfritt att för ytterligare lärande och delaktighet, så är ni välkomna att kontakta författaren och dennes professionella medhjälpare. Att få vägledning av kunniga personer är den oftast minst krångliga alternativet. Om en människa inte bemödar sig genom regelbunden meditation, genom upprepade studier av jaget eller genom uppriktig bön, är det osannolikt att hon kommer att upptäcka det gudomliga medvetande som är direkt av vår själ/högresjälv.
 
--- (Bloggen är Dedikerad till Rabbi Désirée R. Ntolo, författaren av The Sacred and the Profane.) Boken vilken förbereder till senare undervisning som har passande metoder för dagens intellektuellt lagda människor, de mer rastlös sinnena, och de mer skeptiskt lagda (som vill lyssna). Samt även sånt för de som kan börja med följande: har att göra med regelbunden meditation, genom upprepade studier av jaget eller genom uppriktig bön. Vissa variationer i undervisningen "behövs". SÅ FÅR MAN SVAR PÅ LIVETS SKATTER OCH FINNER DEM, DÄRMED ATT GÖRA DEM; :-) Så bloggen är till en viss grad som en introduktion och påminnelse om detta.
 
Nyckelord: skatter, kärlek, frid, glädje, lycka, frihet, godhet, andligaskatter.
 
--- Det råd jag åtminstone mycket sannolik tror på är:
 
Som Min Lärare, Rabbi (Rabbi Désirée R. Ntolo) sa: "Noboy is topping you from searching by yourself! Teachers are for those who are willing to learn from a teacher, that's all!"

Det bästa tycker jag, för att saker inte ska krångla är att ha en utomstående vägledare, lärare, det är vad som gäller normalt sätt. Tex: Detta motsäger inte att du är den som gör arbetet för ditt liv. Utan är ett verktyg för en andliga väg, det kan liknas vid att människan behöver vatten för att leva, men får dricka tjock yoghurt istället (den livsviktiga vätskan blir utspridd på större volym), vilket är inte lika effektivt som vatten, men inte heller fel i sig, utan bara krångligare. Vissa saker är kanske bäst att ha lätt, speciellt då man sett hur de ska göras lätt. På så sätt att om vi kan göra något gott på ett mer perfekt sätt, så väljer vi det. Vi får andra utmaningare då vi transformerar eller ändrar oss först och därmed bidrar med mer ljus till världen. Medans det som kanske är annat, och skiljer sig från det närmaste föregående är frågan, får vara lätt eller svårt mer utifrån vår unikhet eller då vi är på väg mot denna, eftersom det senare är mer utifrån att verkligheten har flera nyanser och går mer mot en mångfald.

//--- Var går gränsen?:

En innebörd kanske får läggas i ordet måttlighet och behärskning (förutom den som går ihop med den direkta friheten) är följande:
Vissa mer omfattande säkerhetsmarginaler och instängdhet har sin tid då osäkerhet råder. Den fulla rörligheten i dansen i livet kommer då tiden för sanningens avslöjande har gått med vinst, sanningen om det goda. Vi ska inte göra mer än vi klarar av, går det inte till det goda, så förlorar vi på det. Nykterhet för det goda gäller att alltid hålla sig till. Sedan härmed tillägger jag: Den som går mjukt går säkert.

 
[Den Esséeiska Ordern och Ureliska rörelsen ska erbjuda en praktisk väg till Andligt Förverkligande (som Buddha och den historiska Jesus/Yeshua mfl har gått på) och bättringar av livet och det materiella för det goda. Etablering av dessa har gjorts i vissa länder, men de har potential att bli helt världs omspännande.
--- Om frid- och Kärleksbudskapet som den historiska Jesus (Yeshua) förmedlade, är något som Buddha skulle hålla med om, det sägs bara på olika sätt, en del saker blir underförstådda, för hur allt hängerihop så kan man hitta alla sanningar. men sagd på olika sätt av uttryck. Det hänger inte på vilka variationer av kläder man har på sig, utan om de kläderna går att ha på sig, likt detta är det med sanningen (innebörden) och orden som trycks (uttrycks).
Med inställningen som förenats med de maximalt bästa skatterna (andliga) är det som ger allt yttre i materia och liv sin främsta mening då dessa följer det vi är med dessa skatter. Andligheten inrymmer den absoluta nödvändiga utgångspunkten för allting vi människor har att orientera oss till och vad nästan allt denna suveräna utgångspunkt har är det som inryms direkt i vårt egna handlande, då vi har Förverkligat oss Andligen/Gudomligen så har vi nått den fullaste samstämmigheten med detta. Om vi inte har Andligt Förverkligat oss så har denna orientering och påverkan sin verksamma kraft från Gud till vår/vårt själ/högresjälv, men då bara på ett dolt sätt. Jaget i vår själ övervinner materien (´mind over matter´), så för vi är en avbild av Gud. Skapelsen är underställd Gud/YaHWeH. åtminstone indirekt utifrån eller överenstämmande till källor av tex Rudolf Steiner, Paul Brunton osv]
 
 
#OBS# Jag som skriver är inte expert, åtminstone eller mer lekmanamässigt skick har jag på att undervisa om dessa saker. Så jag återger ungefär en kopia på en del, men med samma innehåll, samt kopierar citat från böcker, främst The Sacred and the Profane. 

 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

"Your Perfect Prayer To god within":


The Messiah Network provides a solution to help people respond to the uncertainties of the world in which we live and the moral and ethical challenges we face. Visit TheMessiah.Net. Examine, recite and share, "Your Perfect Prayer To God!" Our goal is to help people connect directly to God. The website forum has helped a growing number of people throughout the world as evidenced by the large number of positive comments and loyal following. Anyone can suggest a path or open a door but ultimately it is up to each individual to communicate with God. You can follow The Messiah Network on Twitter or Facebook or read the Blog on TheMessiah.Net.


http://www.youtube.com/watch?v=J4uZZq77y3o

http://themessiah.net/./2prayer.html

OBS##!!## For more importent additional about divinity see the links here:

The Sacred And the Profane ( https://www.facebook.com/pages/The-Sacred-And-The-Profane/158874064167566 )

{#} Read what are more of specific things that could get better by Divine Training (scroll down the blue thick text until you come to its end, and read what you find):  
 http://www.theessenes.co.uk/

{#} Find the book that do also tell you more about this:
 http://www.amazon.co.uk/Sacred-Profane-Message-Planet-Created/dp/1907540652/ref=sr_1_2?s=books&ie=UTF8&qid=1377286708&sr=1-2&keywords=Desiree+Ntolo
 
 
 
 
{#}  To be a follower. (or see the above the english pages.)
 
Or/Eller:
 
{#} Läs vad mer specifikt som kan förbättras och göras av Andlig Träning (du kan bläddra ner en längre bit på sidan som kommer upp så hittar du det, gå förbi den tjocka blå texten): 
 http://www.theessenes.co.uk/

{#} Hitta boken som bla berättar mer om detta:
 http://www.amazon.co.uk/Sacred-Profane-Message-Planet-Created/dp/1907540652/ref=sr_1_2?s=books&ie=UTF8&qid=1377286708&sr=1-2&keywords=Desiree+Ntolo
http://www.bokus.com/bok/9781907540653/the-sacred-and-the-profane/

{#} Hitta mer om det som är relevant till författaren till den boken:
 https://www.facebook.com/groups/theesseneorder/
 
{#}  Short introduction to the book.
 
{#}  To be a follower. (på Svenska.)
 



The Essenes
www.theessenes.co.uk
The Essenes are an Order that follow a Tradition unlike those of the many orders that can be found throughout the Internet now at a click of a button.


 
 
 

Divine matters.

 
#¤# Mer än väldigt mycket säkert sannolikt sannt är denna Bifogade sekundära blogg introduktion:
 
--- Alla gåtor/frågor har ett svar och alla problem eller dåligheter har en lösning. Medans vi alla har valfriheten att vara goda, så är det också olika grader storlek och kvalitée, samt den tredje sidan av perfektion för det allra bästa och godaste (den sistnämnda kommer vi fram till i Andligt Förverkligande).
-- Det finns mycket vardags praktiskt som underlättas i att gå den andliga vägen, som vi ska med förståndet förstå, men den kräver ingen mer tid än den vi kan undvara, det är tillräckligt om vi använder den tid vi har på ett effektivt sätt. Inte kommer det krävas att man ändrar något ytligt, det ytliga får bara ett annat sätt i förhållande till den inre förankringen i livet.
 
---  Bloggen är Dedikerad till Rabbi Désirée R. Ntolo, författaren av
The Sacred and the Profane. Som tar upp en överblick på vad Andligt Förverkligande (Divine Realization) är för något. Läs boken och sedan är det valfritt att för ytterligare lärande och delaktighet, så är ni välkomna att kontakta författaren och dennes professionella medhjälpare. Att få vägledning av kunniga personer är den oftast minst krångliga alternativet. Om en människa inte bemödar sig genom regelbunden meditation, genom upprepade studier av jaget eller genom uppriktig bön, är det osannolikt att hon kommer att upptäcka det gudomliga medvetande som är direkt av vår själ/högresjälv.
 
--- (Bloggen är Dedikerad till Rabbi Désirée R. Ntolo, författaren av The Sacred and the Profane.) Boken vilken förbereder till senare undervisning som har passande metoder för dagens intellektuellt lagda människor, de mer rastlös sinnena, och de mer skeptiskt lagda (som vill lyssna). Samt även sånt för de som kan börja med följande: har att göra med regelbunden meditation, genom upprepade studier av jaget eller genom uppriktig bön. Vissa variationer i undervisningen "behövs". SÅ FÅR MAN SVAR PÅ LIVETS SKATTER OCH FINNER DEM, DÄRMED ATT GÖRA DEM; :-) Så bloggen är till en viss grad som en introduktion och påminnelse om detta.
 
Nyckelord: skatter, kärlek, frid, glädje, lycka, frihet, godhet, andligaskatter.
 
--- Det råd jag åtminstone mycket sannolik tror på är:
 
Som Min Lärare, Rabbi (Rabbi Désirée R. Ntolo) sa: "Noboy is topping you from searching by yourself! Teachers are for those who are willing to learn from a teacher, that's all!"

Det bästa tycker jag, för att saker inte ska krångla är att ha en utomstående vägledare, lärare, det är vad som gäller normalt sätt. Tex: Detta motsäger inte att du är den som gör arbetet för ditt liv. Utan är ett verktyg för en andliga väg, det kan liknas vid att människan behöver vatten för att leva, men får dricka tjock yoghurt istället (den livsviktiga vätskan blir utspridd på större volym), vilket är inte lika effektivt som vatten, men inte heller fel i sig, utan bara krångligare. Vissa saker är kanske bäst att ha lätt, speciellt då man sett hur de ska göras lätt. På så sätt att om vi kan göra något gott på ett mer perfekt sätt, så väljer vi det. Vi får andra utmaningare då vi transformerar eller ändrar oss först och därmed bidrar med mer ljus till världen. Medans det som kanske är annat, och skiljer sig från det närmaste föregående är frågan, får vara lätt eller svårt mer utifrån vår unikhet eller då vi är på väg mot denna, eftersom det senare är mer utifrån att verkligheten har flera nyanser och går mer mot en mångfald.

//--- Var går gränsen?:

En innebörd kanske får läggas i ordet måttlighet och behärskning (förutom den som går ihop med den direkta friheten) är följande:
Vissa mer omfattande säkerhetsmarginaler och instängdhet har sin tid då osäkerhet råder. Den fulla rörligheten i dansen i livet kommer då tiden för sanningens avslöjande har gått med vinst, sanningen om det goda. Vi ska inte göra mer än vi klarar av, går det inte till det goda, så förlorar vi på det. Nykterhet för det goda gäller att alltid hålla sig till. Sedan härmed tillägger jag: Den som går mjukt går säkert.

 
[Den Esséeiska Ordern och Ureliska rörelsen ska erbjuda en praktisk väg till Andligt Förverkligande (som Buddha och den historiska Jesus/Yeshua mfl har gått på) och bättringar av livet och det materiella för det goda. Etablering av dessa har gjorts i vissa länder, men de har potential att bli helt världs omspännande.
--- Om frid- och Kärleksbudskapet som den historiska Jesus (Yeshua) förmedlade, är något som Buddha skulle hålla med om, det sägs bara på olika sätt, en del saker blir underförstådda, för hur allt hängerihop så kan man hitta alla sanningar. men sagd på olika sätt av uttryck. Det hänger inte på vilka variationer av kläder man har på sig, utan om de kläderna går att ha på sig, likt detta är det med sanningen (innebörden) och orden som trycks (uttrycks).
Med inställningen som förenats med de maximalt bästa skatterna (andliga) är det som ger allt yttre i materia och liv sin främsta mening då dessa följer det vi är med dessa skatter. Andligheten inrymmer den absoluta nödvändiga utgångspunkten för allting vi människor har att orientera oss till och vad nästan allt denna suveräna utgångspunkt har är det som inryms direkt i vårt egna handlande, då vi har Förverkligat oss Andligen/Gudomligen så har vi nått den fullaste samstämmigheten med detta. Om vi inte har Andligt Förverkligat oss så har denna orientering och påverkan sin verksamma kraft från Gud till vår/vårt själ/högresjälv, men då bara på ett dolt sätt. Jaget i vår själ övervinner materien (´mind over matter´), så för vi är en avbild av Gud. Skapelsen är underställd Gud/YaHWeH. åtminstone indirekt utifrån eller överenstämmande till källor av tex Rudolf Steiner, Paul Brunton osv]
 
 
#OBS# Jag som skriver är inte expert, åtminstone eller mer lekmanamässigt skick har jag på att undervisa om dessa saker. Så jag återger ungefär en kopia på en del, men med samma innehåll, samt kopierar citat från böcker, främst The Sacred and the Profane. 
 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
 
This World a Womb for Eternity
bahaiteachings.org
Every day of our lives, a choice stands before each of us – deciding on the degree to which we will live in the material world or in the spiritual...
contuine read here (and take a look there after, or before, on my comment here below): 
http://bahaiteachings.org/this-world-a-womb-for-eternity

My comment:
My comment of what I think are properly when I read the text (see the link above): "We are destined for Divine Realisation and it is acceptable to choose that proceeding as a later step when it will comes around by our advancement and while we are on the way. So it could be Enough Truth to being revealed for now, truth of: need toward transformation or ready toward transformation...; our state of being."

For the source of understand it better than this search:


{#} Read what are more of specific things that could get better by Divine Training (scroll down the blue thick text until you come to its end, and read what you find):  
 http://www.theessenes.co.uk/

{#} Find the book that do also tell you more about this:
 http://www.amazon.co.uk/Sacred-Profane-Message-Planet-Created/dp/1907540652/ref=sr_1_2?s=books&ie=UTF8&qid=1377286708&sr=1-2&keywords=Desiree+Ntolo
 
 
 
 
{#}  To be a follower. (or see the above the english pages.)
 
 
Or/Eller:
 
{#} Läs vad mer specifikt som kan förbättras och göras av Andlig Träning (du kan bläddra ner en längre bit på sidan som kommer upp så hittar du det, gå förbi den tjocka blå texten): 
 http://www.theessenes.co.uk/

{#} Hitta boken som bla berättar mer om detta:
 http://www.amazon.co.uk/Sacred-Profane-Message-Planet-Created/dp/1907540652/ref=sr_1_2?s=books&ie=UTF8&qid=1377286708&sr=1-2&keywords=Desiree+Ntolo
 
 
 
 
{#}  To be a follower. (på Svenska.)
 
 
 

RSS 2.0