Del 1 - Vad är meningen med livet, upplysning och ANDLIGT FÖRVERKLIGANDE:

#¤# Mer än väldigt mycket säkert sannolikt sannt är denna Bifogade sekundära blogg introduktion:
 
--- Alla gåtor/frågor har ett svar och alla problem eller dåligheter har en lösning. Medans vi alla har valfriheten att vara goda, så är det också olika grader storlek och kvalitée, samt den tredje sidan av perfektion för det allra bästa och godaste (den sistnämnda kommer vi fram till i Andligt Förverkligande).
-- Det finns mycket vardags praktiskt som underlättas i att gå den andliga vägen, som vi ska med förståndet förstå, men den kräver ingen mer tid än den vi kan undvara, det är tillräckligt om vi använder den tid vi har på ett effektivt sätt. Inte kommer det krävas att man ändrar något ytligt, det ytliga får bara ett annat sätt i förhållande till den inre förankringen i livet.
 
---  Bloggen är Dedikerad till Rabbi Désirée R. Ntolo, författaren av
The Sacred and the Profane. Som tar upp en överblick på vad Andligt Förverkligande (Divine Realization) är för något. Läs boken och sedan är det valfritt att för ytterligare lärande och delaktighet, så är ni välkomna att kontakta författaren och dennes professionella medhjälpare. Att få vägledning av kunniga personer är den oftast minst krångliga alternativet. Om en människa inte bemödar sig genom regelbunden meditation, genom upprepade studier av jaget eller genom uppriktig bön, är det osannolikt att hon kommer att upptäcka det gudomliga medvetande som är direkt av vår själ/högresjälv.
 
--- (Bloggen är Dedikerad till Rabbi Désirée R. Ntolo, författaren av The Sacred and the Profane.) Boken vilken förbereder till senare undervisning som har passande metoder för dagens intellektuellt lagda människor, de mer rastlös sinnena, och de mer skeptiskt lagda (som vill lyssna). Samt även sånt för de som kan börja med följande: har att göra med regelbunden meditation, genom upprepade studier av jaget eller genom uppriktig bön. Vissa variationer i undervisningen "behövs". SÅ FÅR MAN SVAR PÅ LIVETS SKATTER OCH FINNER DEM, DÄRMED ATT GÖRA DEM; :-) Så bloggen är till en viss grad som en introduktion och påminnelse om detta.
 
Nyckelord: skatter, kärlek, frid, glädje, lycka, frihet, godhet, andligaskatter.
 
--- Det råd jag åtminstone mycket sannolik tror på är:
 
Som Min Lärare, Rabbi (Rabbi Désirée R. Ntolo) sa: "Noboy is topping you from searching by yourself! Teachers are for those who are willing to learn from a teacher, that's all!"

Det bästa tycker jag, för att saker inte ska krångla är att ha en utomstående vägledare, lärare, det är vad som gäller normalt sätt. Tex: Detta motsäger inte att du är den som gör arbetet för ditt liv. Utan är ett verktyg för en andliga väg, det kan liknas vid att människan behöver vatten för att leva, men får dricka tjock yoghurt istället (den livsviktiga vätskan blir utspridd på större volym), vilket är inte lika effektivt som vatten, men inte heller fel i sig, utan bara krångligare. Vissa saker är kanske bäst att ha lätt, speciellt då man sett hur de ska göras lätt. På så sätt att om vi kan göra något gott på ett mer perfekt sätt, så väljer vi det. Vi får andra utmaningare då vi transformerar eller ändrar oss först och därmed bidrar med mer ljus till världen. Medans det som kanske är annat, och skiljer sig från det närmaste föregående är frågan, får vara lätt eller svårt mer utifrån vår unikhet eller då vi är på väg mot denna, eftersom det senare är mer utifrån att verkligheten har flera nyanser och går mer mot en mångfald. (se kompletteringen i det som finns i inlägget: http://ondskaelyoninochandligtfrverkligande.blogg.se/2014/february/frid-vare-med-er-andlig-traning-och-andligt-utovande-en-saker-och-acceptabel-vag-av-flera-vagar.html)

//--- Var går gränsen?:

En innebörd kanske får läggas i ordet måttlighet och behärskning (förutom den som går ihop med den direkta friheten) är följande:
Vissa mer omfattande säkerhetsmarginaler och instängdhet har sin tid då osäkerhet råder. Den fulla rörligheten i dansen i livet kommer då tiden för sanningens avslöjande har gått med vinst, sanningen om det goda. Vi ska inte göra mer än vi klarar av, går det inte till det goda, så förlorar vi på det. Nykterhet för det goda gäller att alltid hålla sig till. Sedan härmed tillägger jag: Den som går mjukt går säkert.

 
[Den Esséeiska Ordern och Ureliska rörelsen ska erbjuda en praktisk väg till Andligt Förverkligande (som Buddha och den historiska Jesus/Yeshua mfl har gått på) och bättringar av livet och det materiella för det goda. Etablering av dessa har gjorts i vissa länder, men de har potential att bli helt världs omspännande.
--- Om frid- och Kärleksbudskapet som den historiska Jesus (Yeshua) förmedlade, är något som Buddha skulle hålla med om, det sägs bara på olika sätt, en del saker blir underförstådda, för hur allt hängerihop så kan man hitta alla sanningar. men sagd på olika sätt av uttryck. Det hänger inte på vilka variationer av kläder man har på sig, utan om de kläderna går att ha på sig, likt detta är det med sanningen (innebörden) och orden som trycks (uttrycks).
Med inställningen som förenats med de maximalt bästa skatterna (andliga) är det som ger allt yttre i materia och liv sin främsta mening då dessa följer det vi är med dessa skatter. Andligheten inrymmer den absoluta nödvändiga utgångspunkten för allting vi människor har att orientera oss till och vad nästan allt denna suveräna utgångspunkt har är det som inryms direkt i vårt egna handlande, då vi har Förverkligat oss Andligen/Gudomligen så har vi nått den fullaste samstämmigheten med detta. Om vi inte har Andligt Förverkligat oss så har denna orientering och påverkan sin verksamma kraft från Gud till vår/vårt själ/högresjälv, men då bara på ett dolt sätt. Jaget i vår själ övervinner materien (´mind over matter´), så för vi är en avbild av Gud. Skapelsen är underställd Gud/YaHWeH. åtminstone indirekt utifrån eller överenstämmande till källor av tex Rudolf Steiner, Paul Brunton osv]
 
 
#OBS# Jag som skriver är inte expert, åtminstone eller mer lekmanamässigt skick har jag på att undervisa om dessa saker. Så jag återger ungefär en kopia på en del, men med samma innehåll, samt kopierar citat från böcker, främst The Sacred and the Profane. 
 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

                                                                        OBS (LÄSNINGEN):

OBS ---: Sannolikt är här åsyftande på en gissning som starkare föredrars, som ibland är av sanning som inte är välgrundad och helt kontrollerad. Medans Sannt är likamed ett faktum som är en välgrundad insikt och kanske rentav direkt från visdomen. Sedan nämner jag saker som andra personer säger vara sant och får kallas sant, för de är trovärdiga och passar illa för vara lögnare, men jag har ännu inte då kommit fram till de skäl som de har för sanningen, om jag inte säger det tydligt. Allt som jag kalla sannolikt och kanske är då om mitt egna material, om jag inte tydligt säger att det är vad jag har att säga om någons annans material.

                                                                      ¤

                                                                      ¤

                                             FÖR DET DENNA TEXT VILL SÄGA ÄR: 

                        ...INGEN TID ATT FÖRLORA - DEN SOM GÅR MJUKT GÅR SÄKERT...

                                                      

  Vi måste först vara enligt tanken om att verkligen se objektivt, för att sedan kunna ta emot mer av upplysningen och...

 

                                                       ... vi blir mer upplysta.

 

                 Andligt Förverkligande (Kabbalah, Love) - (början av brödtexten & den röda tråden):

"- All människor har ett jag, har du funnit sanningen om det? Vem är det? Vem är det som upplever, tänker? Vem är detta ´jag´ som sover och vaknar, som tänker och känner, som arbetar och talar? Vad är det för något i vårt inre som vi kallar ´jag´?

De som tror att allt blott är materia, kommer att påstå att jaget är kroppen och att en känsla av ´jag är´ uppstår i hjärnan vid födelsen och att den försvinner vid döden eller när kroppen sönderfaller.

Men i varje fall måste vi, för att förstå den rätta naturen hos detta mystiska ´jag´ och dess verkliga förhållanden till kroppens funktioner och till hjärnan, göra en inträngande analys av vår personlighet, av det vi uppfattar som ´jaget´.

Denna typ av självkännedom betyder inte bara att man skall sila fram och katalogisera sina goda och dåliga sidor. Den innebär att man skall söka uppfatta djupet i sitt inre. Att kalla fram den verkliga människan i ditt inre, det är att kalla fram din andliga intelligens.

När du förstår vad det är som finns bakom de två ögon, som tittar emot dig i spegeln varje morgon, då kommer du också att förstå livets mysterium.

Om du bara ägnar ihållande uppmärksamhet åt det mysterium som finns i ditt inre - det gudomliga mysteriet i människan, då kommer det till slut att träda fram och avslöja sin hemlighet.

När en människa börjar fråga sig vem hon är, då har hon tagit första steget på den väg som inte slutar förrän hon funnit svaret. För i människans inre finns en ständigt levande uppenbarelse. Men hon vet det inte. " 

                                       - ur boken av Paul Brunton: ´Den hemliga vägen´ kapitel: ´En metod för självanalys´

--- Allt vi behöver göra är öppna vårt sinne och låta det positiva komma till oss, för att fördomsfritt tänka igenom det med förståndet (eller via sannings känslan, mer om den senare). Det informationen om det goda fyller en funktion att ge en riktig förklaring till frågor som inte har sitt svar klart förän det andliga spelar in, men det som är ett oemotsägligt säkert bevis för det goda ligger i den kraft det har i våra liv. Det visa sinnet märker denna, likväl så kan vi uppleva den, innan vi ännu har fått andliga organ att se det osedda och höra det ohörbara. Skäl och bevis, behöver inte förskjutas till senare, utan även innan vi har förenat oss med själen, så kan vi med mer möda finna dessa. När vi har förenat vår medvetenhet i det renade egot med själen/Högresjälvet, så har redan fötts på nytt och själva föreningen hörihop med att vi snarare vuxit andligen. Detta att födas på nytt och växa andligen är kanske inte samma sak, så vitt så har jag inte överblickat det. Men det nya som föds är vad som gör att vi kan se in i den andliga världen med de andliga organ som kommer av träningen. Andligt Förverkligande (Divine Realization) kommer från vad jag läst, att vara mer ett växande och det allra sista vi gör innan Mysterierna har tjänat oss fullständigt. Det är först i det Andliga Förverkligandet vi blir en Guds Son eller Dotter. 

 

"Det finns mer i människan än vad man i vid första anblicken blir varse. De upptäckter, som gjorts inom abnormpsykologin ger oss överraskande amtydnongar om detta. Och de ständigt återkommande rapporterna om mystiska erfarenheter bekräftar saken.

Vad detta ´något´ egentligen är, detta som får människan att sätta upp höga ideal och frambringa ädla tankar, det är den stora frågan. Vad är det för andlig närvaro i människan som kan leda henne bort från en rent materiell existens? Och som därigenom blir orsaken till den ständiga konflikten mella ängeln och odjuret i vårt inre.

När vi moderna människor får höra talas om att Gud inte bara är ett begrepp att resonera om, utan ett sinnestillstånd som vi kan erfara i detta nu och i denna vår kropp, då rynkar vi pannan och känner oss desorienterad.

När någon andlig ledare säger oss att det ibland oss finns människor som känner Gud, och att vi dessutom själva bär gudomen inom oss, och att denna gudom är värt sanna jag, då ler vi äverlägset åt vad vi anser vara kvalificserad dårskap.

 Men detta är ändå ingen tom teori eller förvirrad känsla. Det är i stället ett uppenbart faktum för många människor, som kommit ett stycke på vägen i sin andliga utveckling.

Men denna västerländska människa, som är så blind för andliga lärdomar, kan tillverka de mest förvånande maskiner, kan bygga fartyg av enorm storlek och förändra våra hem med underverk som elektroniken gett oss. Men dennna människa är oförmögen till den enkla saken att förstå sitt livs mening. Det är ett enkelt faktum att vi har slagits av blindhet, att vi inte längre vet vilka vi är. Vi kan beskriva hur vi kan från ett samlag blir tillsist en vuxen människa som senare går till vila från det yttre livet. Men vi kan inte minnas vår släktskap med himlens änglar.

Vi glömer vår egen gudomliga natur. Vi kan alla närma oss Jesu tillstånd, bli Buddahalika eller uppnå Platons visdom. Men om vi inte äger en levande tro på detta, kommer vi att stanna kvar på en nivå mycket nära djurens.

Säkerligen finns det många, som nu kommer att håna denna egocentriska filosofi. Men dem vil jag svara, inte med egna ord utan med en inspirerad formulering hos den stora tyska filosofen Eckhardt, ´Gud är människans centralpunkt´.

 Är det att nedvärdera Gud när man på det viset framhäver människans eget jag? Endast den mycket ytlige kan hysa den åsikten, för människans sanna själ är gudomen, och den uppfattningen kan inte begränsa Guds storhet.

Vi håller på att glömma bort vårt andliga jag. Men detta andliga jag är alltid vaksamt och glömmer oss inte.

Varifrån har människan fått sin religiösa längtan? Jo, vi älskar oss själva, vi längtar efter att förenas med vårt eget jag!"

 

Det här före är ungefär väldigt mycket från Paul Brunton´s bok: ´Den hemliga vägen´ (den första av tre böcker).

-----¤     -----¤

     För nästakommande del (fram till nästa "underrubrik") av texterna i denna text, i detta inlägg:

Denna text kämpar för OBJEKTIVITET SANNING, DET ALLRA BÄSTA, (KRAVLÖS-)KÄRLEK (LOVE/Love), NÅD, GODHET, FRIHET, FRID/FRED, FRISKHET mfl.

Dedikerat (bla mera tillägsvis) till Den Esséeiska Rörelsen av Rabbi Désirée R. Ntolo.

https://www.facebook.com/groups/theesseneorder/

https://www.facebook.com/pages/ELYONIN-The-Ancient-Creators-of-Humankind/644462968985065?fref=photo

(#) Läs ur boken:

http://www.scribd.com/doc/38689962/The-Sacred-And-The-Profane

eller bloggen jag återfunnit om mer det som närmar sig den generellta godhet, men är främst överblickand över det som står i boken här ovan intill:

(##) http://ondskaelyoninochandligtfrverkligande.blogg.se/2014/november/del-1-vad-ar-meningen-med-livet-upplysning-och-andligt-forverkligande.html


The Sacred and the profane, för gå igenom sak för sak som har ett ovärderligt högsta värde för att ge en specifik väg jag själv skaffar mig mer och mer koll på och som bara har varit till hjälp för ge dessa tankar mer mognad.

---   ---   ---

 

 

                                                           Mysterierna i sitt sammanhang:

 

##... - Förr i tiden:
"The times when Yeshua (Jesus) and his cousin John the Baptizer were born, were times when most of the Jewish people were acquainted with the Mysteries and when all religious people sought to realize their Divinities.

Men and women alike were eager to learn. In those days, there were many Essene communities, but in Palestine there were three main groups. One of them was composed of people, men and women who had chosen to live a life of celibacy and to dedicate themselves only to spiritual pursuits.

Of the other two groups, one was dedicated to not only their own spiritual researches, but to also instruct people and children of both sexes. Who came to them from surrounding villages and countries; regardless of their faiths, and who wished to learn from them and to actively seek their Divine Realization in the Essene Way. Many of those students usually left at the end of their studies, and went back to live with their people. The rest chose to stay with their teachers, and live permanently with them.

The last main community was composed of families of Essenes. Couples that had met at the second community, who had married, but had not wanted to return to their original villages and countries. Instead they had preferred to set up their own village; made up of people who practiced the same religious rituals, and who had the same Divine aims as themselves.[...]"
-THE SACRED AND THE PROFANE, Desiree R. Ntolo

(image by Luce Cannon)
https://www.facebook.com/644462968985065/photos/a.644502685647760.1073741828.644462968985065/655394931225202/?type=1&relevant_count=1

 

,,,

,,

,

En instruktiv historia från sufilitteraturens skattkammare berättar om en liten flod som kom fram till randen av en stor öken och där förfärat hejdar sig:

- Om jag fortsätter ut i öknen kommer jag att sina och dö. Jag kan inte vända tillbaka, vad ska jag ta mig till?

Vinden hörde flodens nödrop och skyndade till undsättning:

- Överlämna dig åt mig så ska jag bära dig på min rygg över öknen.

- Men vad gör du med mig sedan, undrar den lilla floden oroligt?

- Jag släpper ned dig i havet, viskade vinden.

-Men om jag faller ned i havet kommer jag inte att vara mig själv längre, klagade floden...

Flodens utväg var att följa spåret tillbaka till sin innersta natur - vattnet - och identifiera sig med det. Om den betraktade sig som vatten skulle den inte beröras av de yttre förvandlingnarna. Den skulle vara detsamma, vare sig den flöt fram i en flodfåra, dunstade till ånga i öknen eller föll ned som regn i havet.

På liknande sätt kan vi lösa våra problem genom att spåra vår jagkänsla tillbaka till vårt formlösa innersta väsen (som hörihop med din unikhet) och ständigt fråga oss: Vem är jag? Vem har dessa upplevelser?

(den närmsta berättelsen är ifrån Paul Brinton´s bok: Den hemliga vägen ((som är den första av tre böcker som hjälper en med den andliga skolningen för andligt förverkligande)) )

 

 

---   ---   ---

(Om det följande av mig är förkrångligt att förstå så läs det som kommer från boken, eller hitta en person som kommit närmre Andligt Förverkligande och som kan undervisa. Men efter denna text som följer här, så kommer det mer från boken (The Sacred and the Profane).

Följande ord som inte står uttryckta så här i boken av Désirée, är från mig. De är åtminstone rent generellt sannolikt sanna till att vara avgjort sanna i åtminstone maximalt stort ungefär, utifrån mitt omdöme på omdömet av detta här innan, så är jag åtminstone minst kanske sannolikt  eller sannolikt kanske i graden av säkerhet. Så detta åtminstone sannolikt sanna till att vara sant är om de poänger jag talar om här på ett direkt vis var för sig. Om detta är förkrångligt att förstå så läs det som kommer från boken, eller hitta en person som kommit närmre Andligt Förverkligande och som kan undervisa.) :

 

                         Andligt Förverkligande (Kabbalah, Love) - (från mig, bloggaren, följer den röda tråden):

# 0 --- De sannolikt av- och säkert sant om (bara detta nämnande av dessa finns till) de STÖRSTA ANDLIGA SKATTERNA AV Gud Den Högste.
[Förord - Så att säga då det kanske är rätt att det är normalt att sanningarna, om de grundläggande som uttalas i detta meddelande, inte är kända på ett populärt sätt. Så kommer jag att tillägga dessa ord för förklara mig mer: Detta meddeland likväl som de tidigare är bara en strävan som åtminstone sannolikt är den absolut ända inom sitt område som når fram till DEN RIKTIGA SANNINGEN, som är det som egentligen bara är värt att kalla SANT. Än om man får alltid vara vaken och beredd att, så länge man inte gått längre i sitt sökande och nått insikt om att säga de rätta orden, då kommer förstås en del texter och personer som säger att det är ´sant´, bara i kunna hamna inom bedömningen av att det rent av är lögn/falskt eller riktigt sant.
I och med detta, av att ha försökt visat er att jag förstår detta. Vill jag mena att målet tycks mig som allra minst vara åtminstone mycket sannolikt vad som för mot det riktigt sanna.
I annat fall om ni inte nöjer er med det, och har inget att bidra till förbättra detta. Så är det bästa råd jag kan ge er att ni verkligen lyckas hitta en sant Förverkligad Andlig Mästare/-Mästarinna. Vilket kommer säkert kunna föra er vidare om inte bara långt längre inom riktig sanning, utan även till de allra största andliga skatterna som är Guds gåva till er, alltså rent av er födslorätt.]

   ;--- Jag tackar Gud för den glädjen jag har skäl och tro att förmedla er denna NYHET som genom mitt uttryck kanske åtminstone kan betraktas som något STORT, MEN JAG ÄR BARA BUDBÄRAREN: Det som är innehållet i själva budskapet är inte mindre det Största av Nyheter vi kan få, att kanske ingen av er tidigare sett att den kan nås, menar bara att den är en mer större... Förstås är omvändelse det som är det största som kan ske, utifrån att det är där det börjar. men man behöver inte vara utan skäl att det stannar inte vid det. Det Andliga Förverkligandet som det kommer an på, är vad vi ska sysselsätta oss med innan den slutliga Domen kommer, om man bara vill säga att vi kan göra är att vara så goda vi kan, är bara att inte vilja få Evigtliv och att komma till Himmlen. Sanningen har funnits länge, men dagens männsikor har inte förmått sig tolka allt den är om. Detta när det kommer fram till det som allra mest faktiskt är grundläggande (mål och sådant), som alla kan ta till sig om man har ett fördomsfritt förstånd och lyssnar till sin sannings känsla (om dessa två begrepp får jag reda ut för er inom sinom tid om ni inte avvisar mig).

 

 

Generellt så är de ovan nämnda värderna (Godhet, Rättvisa etc) vad som efter att sett allsidigt och tillräckligt av de två sidorna av gott eller ont (vilket är som vad som åtminstone kan jämföras med att ha foten innför dörren på). Om dessa så gäller en fullkomlig objektiv syn på sakerna, det är värt att vara i metod densamma som för naturvetenskap (så att säga andemeningen av metoden är densamma). Men man behöver här förstå att det andliga ligger männsikan in på livet till att börja med, snare så än istället som ett dött föremål ute i rummet. Om dessa två sidor man väljer en av, tex det goda, för att man har blivit klar att det är det bästa av sidorna, en tanke som jag kan tillägga är att kanske kan det bästa även klarar av att visa sig bara sett från den ena sidan (istället för att försöka byta sida, men kanske går det se sanningen från mörkrets sida). Om man ska göra vad man vill i sitt val, så kan man ändå pröva båda lika mycket, eller?. Är kanske vad som är korrekt och nödvändigt för en del personer. Om man inte övertygar sig om att sanning är större än vad det vi vill hålla som vår åsikt men det kanske är inte det effektivaste sättet för vara helt hundra säker på det inte finns utrymme för mer av perspektiv och vad för kraft det ligger i det (men objektivtet återfinns bara på den ena sidan). Om man ser från bådas sidor, en åt gången, och dessutom från var och en av sidorna ser på båda sidorna, så har man gjort alla perspektiv. Sanning är i en mening, för mig, det som är objektivt, men det kanske måste låta ta med att se det från den andra sidan (till en begränsad del, och inte alls med att man utför och utövar det (om detta går?), det kommer an på att man ger sig in på en intim självkännedom om sig själv på allsidigt sätt då tillräckligt med tid har gått, för få koll. Men man börjar göra ungefär en sak i taget. Fråga sig är inte medvetenhet bättre? Behöver saker skapa främlingskap/alienation och smärta, som är inget undantag, om man tar med mer i beaktande än bara ens egna begränsade erfarenheter och ens undanflykter för tänka på annat "viktigare", "måsten" och stå fast vid sina åsikter bara för de har sagts vara sanna eller för man är van (så man automatiskt inte är uppmärksam på orsaken är giltig och äkta, eller också att man är sammtidigt blind för konsekvenserna (( de generella två som sagts här innan)) ).
Sedan, då kanske både tvivel och frid fått sin andel i sökandet, har man då bara nåt fram till att vara redo för ge mer av sitt hjärta och bli bättre på göra det bästa för den ena sidan, är att ha halvt kommit in på vägen som kan först bli sedd. Detta är egentligen bara början, sedan är det mer grundläggande saker (som vi egentligen skulle även kunnat tagit med i beräkningen tidigare): Då är det tid för att vi ska ha kommit fram till att börjat se ATT ANLDIGT FÖRVERKLIGANDE och STÖRSTA VISHETEN VI KAN HA (SOM ÄR VÅR RÄTTIGHET).

Än om vi inte än vill Gå VIDARE mot se denna OVÄRDELIGA SKATT EN ANDLIG ORIENTERING LEDER FRAM TILL, så är vi på vägen där visheten till sitt minsta har nått fram till ge oss nya krafter (om vi tidigare bara varit fast i det ordinära och vardagliga som vänt sig ifrån det bästa. Jag är än så länge, så långt jag gott hoppas är det GODA väl funnet meddjup förståelse, så kommer nästa steg uppenbara sig för oss i sinom tid, ens sökande är inte slut, det förbjude Sannings-andan. Jag har till en viss utsträckning indentifierat mig med vara det goda till tjänst och trott på det, först som att jag intalat och övertalat mig det, men jag ville söka och inte bara säga ja till en källa som hävdar något (vi borde sluta föra vidare vilka "goda-källor" som hellst, bara för de säger sig vara det och vi är inne på tro det, men har egentligen inte kollat upp vår tro med de strängaste kraven och allvar (vilka är också mycket enkla, men inte alltid lätt eller ibland inte lätt). Om vi kan köpa att experter kan bli rekomendrade vidare och vara tips till andra, så måste de har visat sig vara förespråkare för sådant vi kan tro på utifrån sanning och utifrån goda skäl, inget annat (om detta tycks jag sannolikt ha rätt). Övertygelser inkluderar åtminstone en välgrundad insikt och visdom. Annat är inbillning och falsk kunskap, med fördomar, rädslor, vidskeplighet (övertro), allt av dessa är ´smittade´ av och ingår i den materiellt-orienterade (livsåskådningen).
Om vi/du inte bara ha lyckats sett det BÄSTA, så kommer det inte av mig kallas att du ens är halvt inne på vägen. Det bästa, följs av en större bättre. Då vi här talar om omvändelsen.
Nu till själva texten av mig (innan det kommer mer från min Rabbi´s bok, vilket hör till som huvudtexten på detta ämne, under denna rubrik som fliken hade) med vad jag till en delen praktiserat länge, och till nyligen kommit framtill skulle pass in på att också ta med i min andliga livs-åskådning/livsperspektiv...:

 

#‪#‎Själva‬ texten som kan med fördel inleda de övriga:
(Kanske ni ska åtminstone kolla upp mer om ordet: ´Andligt Förverkligande´ (google ger tyvär inte mycket, om än inget alls direkt påstående bart, som ska förknippas med den jag skriver om)

‪#‎Texten‬

- Det är frivilligt men ändå gott, det jag skulle erbjuda er alla angående denna text (eller snarare texter på senaste tiden) som jag producerar. Den kan inte i det skick som den är idag betraktas som riktigt didaktisk* undervisning (´*´ = metk alltså: den praktiska sidan av pedagogiken, som detta sista ord är/betyder: den teoretiska läran om att undervisa).

- Men jag finner det jag har fått som gåva, vara som något vad jag utöver alla källor jag gått igenom för att sammanställa sanningen, så som det mönster det följer. Därför finns det en metod eller visdom hur sökande efter sanning ska genomföras.

- Om ni hjälper mig med feedbak på dessa saker (så kommer jag komma längre i det som åtminstone är insikt av sanningen om undervisa. Jag föredrar kunna undervisa framför bara säga något värdefullt i förbigående (om det från er och andra finns en ärlig och ödmjuk önskan om att lära sig, eller om detta skulle kunna väckas hos vederbörande), så skulle jag bättre avgöra vad av det jag har koll på, exakt är var/där någonstans i förhållande till om ni behöver detta uttryck av sanning eller om ni om ni behöver det, samt vad skulle vara på rätt nivå det mognadsmässiga. Utan koll på att jag faktiskt förstår var och ens situation och förutsättningar, samt om jag ens har något mer kvalitativt eller kvantitativt som ska undervisas om, man menar att undervisande i mänsklig gemenskap, görs bara om det finns en skillnad i nivån av det som går att lära eller som går att ´göra´ (som är i detta fall kopplat till visdom, det var i åtanke om det senare ordet).

- Om jag inte blir förstådd, så att säga så är det inte nödvändigtvis så att det är fel det som jag säger. Det beror på åtminstone eller bara någon av de tidigare faktorerna, detta utlåtande är ett kanske som är sannolik rätt, men har möjligen missat något, jag kom ju just på säga detta, jag får fundera vidare för bli säkrare av försäkrad om detta är riktigt/sant (detta alltså angående de förhoppningsvis framtida kommentarerna ni får gärna göra).

- Sedan nästa del, utifrån så långt jag funderat på vad som utförts i dessa texter, och deras ursprung, så har jag bara blivit än mer säker på att mönstret sanningen följer. Detta har funnit med i mitt liv länge, utan att jag faktiskt har uppmärksammat det som nu och fått säker förståelse för än fler pusselbitar som skulle kallas vara från visdom och riktig sanning. Det är ett omdöme min Gud har tillåtit mig få, vägledningen och den utveckling den har inneburit för mig har en redan genomgående genomgång av andra saker som kommit från skilda ställen, men alla har tillagt sitt och givet en mer sammanhängande sanning (om jag får kalla den så), som just nu är ifråga bli bedömd om den är min personliga tro eller kan få vara mer allmänt given till andra (i vilket fall som helst av dessa bägge så är det fråga om objektiv som söks efter sanning, då den involverar Gud som källa det är i alla fall vad godhet vi människor vill tjäna med, har sin koppling till Gud,, och inte något som jag med bara min vilja har valt kalla för sanning, om ni förstår allvaret i detta, strikthet att verkligen mena det har jag sammanställt och fått koll(orientering på.
Enkelt sagt: Antingen är det dårskap eller så är det sanning, sanningen hänger samman som en helhet, medans en bunt dårskap sår splittring i sanningen (och kanske direkt i sig själv). Om vi funnit sanningen i en sak så kan vi gå vidare till de andra och se att det andra följer och kompletterar det tidigare (det har en särskild natur som man kan gå en djupare in på, utifrån vad jag känner till om, men jag väntar med det tills läge odyl, är givet vara något gott). I fallet med osanning och lögn odyl, kommer den i konflikt med annan visdom och ett krig och kamp uppstår inom oss, desto större konflikt och ´tvivel´, desto större fridsarbete behöver genomföras, visheten behöver komma fram. Allt detta är så starkt och kritiskt i de flesta människors liv, så att ´Jesus´ nivå framstår som ett undantag. Man ska inte dock falla offer för inbilla sig att det är ordnat så att Gud inte menar att vi ska sätta igång och arbeta med oss själva för att genom oss skänka större frid till världen och inom den andliga världen. Den åtminstone sannolika Sanningen jag har funnit och samlat på mig med tiden, bekräftar att ´Jesus´ inte var något undantag eller främmande andligt, utan inget krångligt som att vi med vår inte nu pågående uttryckta potential av Andligt Förverkligande* (´*´= se min näst senast text första del) . Vilket menar att Andligt Förverkligand är den Egentliga STÖRSTA AV SkATTER vi kan någonsin få och nå, en källa av sanning säger mig detta. Och för många om man bara är öppen för följa vägen, som i sanning hävdas ha hållits av den historisk ´Jesus´ själv. Likväl som många andra bibliska personer, detta är bara i skymundan för vi har gått in i en materiell orientering av våra liv. Den moderna tidens period som lämpligen fick vara med om att tajmas (tajming) av att ´Jesus´ inträde i historien. På ett sätt som var Hans Andliga Förverkligande annorlunda, men inte desto mindre gjord utan samma enlighet med sanningens andliga lagar (som återfinns i sin grund from i det Tio Stora Budorden (om än andemeningen alltid är giltig har tiderna förändrats och de behöver ges ett nytt uttryck - se dessa i boken min Rabbi skrivit). Så som han har gjort miraklen, så kommer vi också kunna göra och mer än så, detta är egentligen bara en nyhet som är snarare en påminnelse, men Andligt Förverkligande är mer Uråldrig än Mänsklighet själv har funnits till.

- Om ni bedömer er vilja av att finna sanningen (och inte vilken sanning som helst, är det jag i första taget tänker på), så ska jag visa er vägen så gott jag nu bara kan, men jag har ju inte blivit expert på vara en lärare. Än mindre så har jag inte helt klart bedömt om jag ska undervisa er, eller ens om jag kan bidra med något som ger utrymme åt visdomen i er att få sin plats och kanske väckas om den nu slumrar (förstås behöver det inte vara så att hela ni är ovisa, men så länge ingen av er är Andligt Förverkligade, så kan jag säkert anta att ni alla har era skavanker och synder).
Frid och Kärlek.

PS: -Jag har kanske äntligen insett att den möda jag ägnat sanningen, del av den som munkar har gjort i alla tider. Kanske ska jag fortsätta på samma sätt (det är ju inget måste, så att säga, så vida inte det är vist för mig). Annars skulle jag gärna, nu när jag ändå insett detta säga, i så fall om detta är mitt kall, så ska jag bli ännu bättre... så till en viss grad kommer jag uppskatta mer om jag finner stöd (odyl.) av något slag för detta. Men alla har ju sina intressen och väljer göra sin livs resa på olika sätt i olika takt och besöker olika platser... Det är vad som skänker en skönhet åt visdomen.

---   ---   --- 

(Bara sanning i följande, inte exakt samma som från boken, men åtminstone mer än mycket från den:)

 

 

      Andligt Förverkligande (Kabbalah, Love) - (ungefär så det uttrycks i huvud-boken för denna blogg):

 

Alla kan förverkliga sin Andlighet genom de Andliga Mysterierna, så att vi kan uppnå detta redan i vårt nuvarande liv, alltså den tekniska genialiteten och andliga standarden som våra utomjordiska bröder och systrar har.
Jesus sade att det kommer att vara dom som ska klara av att göra liknande och större mirakel än mig (sade Yeshua/Jesus). Andligt förverkligande för oss människor kommer att vara något fantastiskt bra för männskligheten, det är ingen omöjlighet att klara den vandringen, detta var vad Jesus ville visa oss. Läs mer om detta i boken som jag pressenterar här.
Liksom vi har attributet att vara skapare, så har Gud det. Att vår Gud är den förste och den Allra Störste Skaparen är skillnaden mellan oss människor och Gud. Guds styrande är inte så totallt och fullständigt att bara han styr allting. Gud har snarare ett "harmonierande förhållande" i sitt sätt att styra och orsaka saker i och med Sin skapelse. Där han tillåter att saker kan vara mycket självgående och ger utrymme för den fria viljan hos oss människor. Vi har också en sådan likhet som en fri vilja vilken vi delar med vår Skapare, och där med är vi bägge två skapare. Vårt "livs resa" består av att vi oftast ansvarar för att själva göra det som behövs för jobbet och fritiden, att tex räkningarna betalar inte sig själva och även då vi leker har vi vårt delansvar för leken, tror jag. Dessutom viktigaste av allt har vi ett moraliskt ansvar för att göra tillräckligt bra gärningar, att sträva efter att fullgöra det moraliskt rätta och vara konsekventa i överenstämmelse med våra moraliska värderingar...
Vi alla är begränsade som människor, tex vi orsakar inte att allt är varande, och vi har oanade resurser. Vi andra kan hos den person som är en andligt förverkligad varelse se Fadern i Sonen (Sonen hänger ihop med att vi har en Själ, förutom ande/spirit och kropp). Vi som har blivit en andligt förverkligad varelse kan tala ansikte till ansikte med Fadern, då vi HAR AKTUALISERAT SONEN, vilket förut bara fanns som en potential hos den humanoiden och ofta i statusen av en s.k. oanad resurs.
Detta är ett ANDLIGT ARV VI ALLA MÄNNISKOR HAR FRÅN FÖDELSEN. Att bli kallad "Son" eller "Dotter" av Gud är en konsekvens som ligger härtill, när vi har blivit andligt förverkligade.
Ändå räcker det mycket bra med att vi kan själva skilja på gott och ont och hålla oss till det "högre mänskliga", vilket är bla att vi ska älska vår nästa så som oss själva. Rabbi Désirée kan försäkra alla de som läser dessa rader, och hela mänskligheten också, det att om de efterlever denna väldigt enkla lag - vilket kommer inte kosta dem någonting - nämligen: "om de släppte all rasism, segregation, chauvinism, fientlighet/animositet och intolerans, och älskade deras grannar lite mer, kan jag garantera det att alla kommer att bli förhärligade till den tionde ängla nivån".


Om De ANDLIGA MYSTERIERNA kan det tilläggas:

´För att färdiggöra att förverkliga din Andlighet, ska du göra allt du kan, offra allt du har om det behövs, för att färdiggöra ett lyckandes. För det är den enda anledningen för din nuvarande transmigration till Jorden.´ ´För det måste du efterforska, undersöka och testa alla Arvslinjen/Härstamningar av Mysterier och vishet, tills du finner den vilken du ordentligt tillhör för att färdiggöra att tillträda den Andligheten.´
´Lita på Gud som är inom dig, och när det är tid, kommer du säkert finna den Mästare som kommer att komma och instruera dig och tusentals som du, för det är hur transmigration är organiserad.´ ´Och när du har funnit din Mästare, är det till honom som du ska ge all den tid, uppmärksamhet och andakt som är programmerad i dig. Och det , under ditt Andliga förverkligande.
´För till honom har du även än mer dedikation och andakt än till din egna fader. Och till Honom och endast Honom har du någonting nära till tillbedjan och dyrkansfull andakt. Det är vad vi Elyonin har gjort och hur vi har fortsatt med i vår värld genom tiderna, och hur vi alltid kommer att göra.´
´Men du ska inte slösa din tid i andakt och dyrkan för någon förverkligad religiös ledare eller lärare som inte ger dig eller är inte villig att ge dig de medlen som är för att Förverkliga dig själv och höja dig sjäv till hans nivå.´ ´Erat Andliga förverkligande är den primitiva anledningen för din närvaro på Jorden. Därför slösa inte någon värdefull tid som du har, när du är presenterad med ett tillfälle och möjlighet för att komma in på Vägen.
´Det är få genuina Arvslinjer/Härstamningar av Mysterier som är kvar på Jorden sådana som den Essiska Arvslinjen/Härstamningen, som hålls av denna vår lilla budbärare Desiree.´ ´Det är också den Judiska som håller en perfekt arvslinjen/härstamning ganska lik hennes, i och med att Esséeism är en gren och en Arvslinjen/Härstamning av den Judiska religionen.´´Men sök de som är Messianistiska i Orientering; och med det menar vi Yeshuas Messianism. Sök dessa Arvslinjen/Härstamningar av den Judiska tron som inte är motvilliga de undervisningar av den framlidne Rabbi Yeshua av Nazareth. Många av dem existerar i dessa dar.´

´Men sök inte bara de av Yeshuas men också de av visa män av andra religiösa denominations, som inte ringaktar eller bortser från andra sanna Härstamningar; och som instruerar folk i Mysterierna och använder den mystiska Kabballah.´´Eftersom resten av grenarna av den Judiska tron har nu fallit in i en monarkisk, konservativ och även själviskt vis av att vägra att avslöja deras kunskap till all. Och sådan är den sorts attityd som Rabbi Yeshua var emot.´
´Sen är det många Buddhist Arvslinjen/Härstamningar, sådana som de som har förts ned av Karmapas. De har Mysterierna, och är villiga att tilldela deras kun-skap till verkliga sökare. Det ända problemet med dem är det att deras undervisning är i behov av modernisering. Men vår lilla budbärare här är instruerad att ge dig vad du ultimat söker.´
´Det är få Muslimska sekter, den som är bäst är Sufis, vilka har tio Arvslinjen/Härstamningar vilka några ibland dem kan du söka. Men de behöver också moderniseras, eftersom en heldel traditionella och sekteristiska övertygelser har länge blivit introducerat in i deras undervisningar.´
´Likväl som dessa fyra grupper, är det ett fåtal Kristna Mästare som arbetar i tysthet och är ovilliga att komma ut i det öppna, eftersom av den intolerans som existerar i Kristendomen." ´Det är också några få inhemska visa män över världen som fortfarande har mysterierna i helhet. Sök upp dem om du önskar, och lär dig av dem, men begränsa inte dig själv till endast dem.´
´De är de du ska söka och gå till, för din fortskridande. Men som du kommer att se, kan det bara vara en lärare på Jorden som kan tillåta dig att totalt bryta igenom till Ljuset, och det är den som var utvald som din grupp lärare innan din transmigration. ´ Han har den kompletta kunskapen att föra dig till framgång. Sök upp honom.´
´Men andra kan hjälpa dig på vägen. Några för meditation, andra för att korrigera din attityd gentemot dig själv, andra och mot sättet på hur du ser de som är olika dig.´ ´Och några fler för att förbereda dig för prövningarna framöver och ´själens mörka natt" och för att förbereda och hjälpa dig att hjälpa andra att göra samma sak.´
´Men ultimat kommer du finna Arvslinjen/Härstamningen som var din från början av din transmigrations resan. Och när du har funnit din Arvslinjen/Härstamningen, ska du veta att du har funnit ditt riktiga hem och du ska sluta söka. Då kommer du börja arbeta med din Andliga Förverkligande.´
´Nu om du frågar oss vilken ibland dessa vägar som är den bästa, säger vi den Essesika Vägen som pressenterad av vår Budbärare; vilken var också Rabbi Yeshua Bar Joseph´s Väg.´
´Lägg märke till att Andligt Förverkligande ska tillåta dig att hjälpa dina MedMänniskor utan konventionella mänskliga medlerna.´ ´Till exempel ska du vara kapabel att bota sjukdomar utan utföra några medicinska operationer eller administrera människo-gjorda mediciner.´ ´Du ska vara kapabel att leva med överflöd och bekvämlighet, du och de som är inom ditt ansvar. Det förflutna, nutiden och framtiden ska inte hålla några hemligheter för dig. Varken ska liven av dem som du korsar.´ ´Du ska alla vara all vetande, all seende och alls-mäktiga. En Andligt Förverkligad varelse som kommer sätta sin kunskap till god användning för sig själv och för resten av hela den Mänskliga rasen.´

 

 

´Att gåmed i en religiös grupp som gör ingenting utan sjunger Mantran utan att veta hur de används till det goda för mänskligheten är ett totalt slöseri med tid.´
´Att bli entusiast eller anhängare av en som tycks eller är sannerligen en förverkligad; mästare som inte hjälper dig att bli lik denne själv och att få dig att utveckla samma krafter som honom, och heltenkelt bli ibland hans folk myller av anhängare är ett totalt slöseri med tid."
´För när han dör och lämnar Jorden ska du du bli lämnad tom-hänt och all den tiden som spenderades till att följa och dyrka honom kommer att ha varit oanvändbart och bortslängt.´ ´Istället, sök en Mästare som kanske inte har en miljon anhängare, men om han eller hon är villig att aktivt hjälpa dig med din framgång, ska han vara det bästa valet.´
´Dessutom, att gå till en plats av dyrkan är bra för gemenskapen av själar med liknande orienterade personer, men oanvändbar om du inte förverkligar den Gud som är inombords.´
´En person som respekterar Andliga Lagar, som respekterar och gör gott med andra är bättre, mer rättfärdig och värdig än den som är regelbundet besökande av platser där det dyrkas och är tionde betalare, som inte praktiserar vad som är i lagarna av Gud den Mäktige...

Varenda en av människo varelserna har sina meriter och sina orättfärdigheter. En person vars meriter överstiger hans orättfärdigheter är rättfärdig, och den vars orättfärdigheter överskrider hans meriter är syndig.
Detta vilket, föresten, är en gammal Judisk doktrin, är vad vår Yeshua undervisade, och det är vad han valde att prestera; när han sade att han skulle dö för synderna av Mänskligheten. Detta är i ett nötskal vad var hans avsikt och den enda anledningen varför han lät sig bli fångad och korsfäst.
Därför ska vi betänka oss själva och andra att vara delvis perfekta och delvis operfekta; delvis oskyldiga och delvis skyldiga, Du ska därför undersöka dig själv hela året långt och beakta dig själv som delvis oskyldig och delvis skyldig.

"´Det första budordet är att bli åtlytt som det är förväntat att bli, eftersom det är en perfekt Lag. Därför endast Gud Allsmäktige, Gud av ditt hjärta ska vara din Gud.´
´Du måste aldrig dyrka någonting som existerar, har existerat och (eller)ska existera, om det kan bli sett, hört, berört, smakat, luktat, känt eller lätt utforskat. Du var skapad till avbilden av Gud, och endast den Gud som är inom dig, och som är en del av dig, är värdig av din dyrkan; och ni är väl uppmärksama på att Gud inombords kan inte bli sedd, hörd, berörd, smakad, luktad, känt eller lätt utforskat, Han bara Är.´

´Det är absolut oanvändbart och mycket syndfullt att dyrka Rabbi Yeshua, hans moder, hans Apostlar och en hop av länge sedan döda Religiösa Ledare och Lärare, vem det än är eller ber till dem utan att någonsin nämna Gud som de själva dyrkade.´
´Dessa personer var levande varelser likt du, som likt du kom till Jorden för sin Andliga Förverkligande; endast, de lyckades.´ ´Ni alla måste därför sträva att göra detsamma, och även göra ännu bättre än vad de gjorde. Inte genom att be till dem och efterfråga att dem ska göra arbetet åt er.´
´ Du måste komma ut ur förhållandena som du blev född i och inse att det dessa personer är döda och försvunna. De bad inte om, varken skulle de vilja att du skulle dyrka dem. För det är en vederstygglighet i ögonen av Gud Den Mäktige.´ ´Att tillbe, eller dyrka döda framlidna profeter skulle absolut inte göra någon skillnad för ditt Andliga Förverkligande. Du måst göra som de gjorde, på egen hand.
"Yeshua kom och pekade ut vägen som Mänskligheten skulle följa. Och istället för se på vad han pekade på, är Mänskligheten nu stoppade och fast körda, stirrande på toppen av Yeshuas finger." ´Åh Människa, vakna up och se vad han försökte visa er. Sluta dyrka honom, och börja dyrka den Gud som Yeshua, själv, dyrkade. Den Gud som han ville att du skulle se och dyrka.´
´I linje med vad jag just har lärt er, Yeshua var värdig en stor respekt och vördnad bara när han var levande, och endast av hans anhängare ensamma. Eftersom de var de som profiterade från hans undervisningar och som klarade av att förverkliga deras Andlighet tack vare honom.´
´Men dyrkandet av ´Jesus´ och andra som nu inte längre är vid liv, bryter mot det första budordet och är en vederstygglighet i våra ögon och i Gud Den Mäktiges.´"
Men att efterfråga honom att göra förbön för dig medans du ber till Gud är inte det. På samma sätt som att be till Gud och efterfråga Honom att att bevilja dina krav genom meriterna av ´Jesus´ är inte en vederstygglighet; men bön till Jesus och kalla honom Gud medans exkluderar Gud Han Själv är en vederstygglighet.´
Om vi ska följa Lagen korrekt är det väl att be till Gud och efterfråga för elegans och förlåtande i namnet av Yeshua; för saken av hans meriter och ultimata offer. Men det är fel att dyrka Yeshua och att be till Honom bara, som en gud från vilken allting är inhämtat.
Att man kan ha olika namn på Gud som vi dyrkar är korrekt enligt lagen.

Konstantins ateist religiösa praktik är en vederstyggelse som borde inte längre vara understöd av inteligenta mänskliga själar.

Nu är det tid för Mänskligheten att tänka på deras personliga Andliga Realisation, och befrielse. Tillåt inte er själva att bli lurade, influerade eller uppjagade av falska ´Messiahs, Profeter, Apostlar, Religiösa Ledare; eller vilket som de har som namn eller den titel de bryr sig om att ge sig själva.´ Förverkliga er Andlighet och upptäck ert livs sanna syfte.

 

 
  

Slutligen:

Man kan ändå tro på utomjordingar även om man inte

köper detta budskap, eftersom tro är en väldigt

personlig sak liksom baptism, det är något som bara

är mellan Gud och dig själv.


Att inte tro att det finns liv på andra planeter är nog

som att vara en groda i en vattenpöl som undrar om

det finns grodor i andra vattenpölar.


Man kan även vara kvar i sin tidigare Gudstroende-

religiösa denomination om man vill, ni kan ändå ta

kontakt och vara oss Esséer till stöd, ni skulle kunna

därmed vara medlemmar i den Ureliska rörelsen,

istället för att vara medlem i den Esseiska ordern.


Att dela tro sker ju ändå då på ett icke kättiskt vis då,

alltså enligt definition: att Gud är (EN) och för det

andra Gud är orsakaren till allt som är varande. Att

tjäna Gud i en Enad Ande och Sanning är En Enkel

Riktighet.


Och om du kommer att tro på Gud och lyda Hans

väldigt rättfärdiga och väldigt lätta lagar och följer

Honom, kan många saker vara möjliga under din

livstid.


Frid vare med dig/er!!!!!

Källa: ´´The Sacred and the Profane´´, by Rabbi Désirée Ntolo

{#}Hitta författaren:
https://www.facebook.com/groups/theesseneorder/
http://www.theessenes.co.uk/

{#}Hitta boken:
http://www.amazon.co.uk/Sacred-Profane-Message-Planet-Created/dp/1907540652/ref=sr_1_2?s=books&ie=UTF8&qid=1377286708&sr=1-2&keywords=Desiree+Ntolo


http://www.bokus.com/bok/9781907540653/the-sacred-and-the-profane/

Ebook:

http://www.amazon.com/SACRED-PROFANE-Desiree-Ntolo-ebook/dp/B00PHZWWPO/ref=sr_1_1?s=digital-text&ie=UTF8&qid=1415765351&sr=1-1


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0